ИЗЛОЖБА „КАРНАВАЛНА МАГИЯ”
Проект на Сдружение „Мисия Култура“ в партньорство с Регионална библиотека “Стилиян Чилингиров” и Студио „Трима” – Шумен, финансиран от ОбФ „Култура”- Шумен

Период на реализация:

юли -октомври 2010 г.

Цели:

Популяризиране на национално и международно ниво културния облик и потенциал на Шумен, представяйки колоритния карнавален лик на града като атрактивен синтез на местна и чужда фолклорна и съвременна култура.

Резултати:

Мобилна изложба с карнавални пана; изработен макет за карнавален календар за 2011 година

Изложбата е в помощ на шуменската културна общественост да популяризира на национално и международно ниво културния облик и потенциал на Шумен, представяйки колоритния карнавален лик на града като атрактивен синтез на местна и чужда фолклорна и съвременна култура. Карнавалите са едни от най-провокативните, впечатляващи и запомнящи се форуми, това ще допринесе за представянето на Шумен като привлекателна културна дестинация.

Проектът помага традиционният за града ни Карнавал на плодородието да бъде вписан в необятния артистичен свят на пъстрите карнавални фиести по света и по този начин да бъде презентиран като част от световната карнавална култура. Това е силна подкрепа за вписването на града ни в културните коридори на света и в сферата на културния туризъм.

Партньори на Сдружението в този проект са Регионална библиотека “Стилиян Чилингиров” – Шумен и Студио „Трима” – Шумен – медиен екип, който работи в сферата на видео- и телевизионната продукция.

На основата на карнавалните пана е изработен макет за карнавален календар за 2011 година.